Lattialla oransseja ja keltaisia papereita, keskellä valkoinen kynttilä

Lue kuvaa – tutki tilaa lasten kanssa, Kuopio

Miten käsitellä elämän isoja kysymyksiä lasten kanssa? Millä tavalla jokaisen lapsen ajatukset saadaan näkyviin tasavertaisesti?

Miten taidekuvia voi käyttää kulttuuri- ja katsomuskasvatuksessa? Mikä on symbolien merkitys eri kulttuureissa ja katsomuksissa? Miten eri uskontojen tiloja voi hyödyntää oppimisympäristöinä? Miten edistää monilukutaitoa ja digitaalisten välineiden käyttöä varhaiskasvatuksessa?

Koulutuksessa käytetään materiaaleina taidekuvia ja uskonnollisten tilojen symboliikkaa. Näiden tutkimisessa hyödynnetään digitaalista tekniikkaa sovellettuna varhaiskasvatukseen. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta digitaalisen tekniikan käytöstä. Riittää, kun mukana on oma älypuhelin ja utelias mieli.

Työskentelyssä jokainen lapsi tulee näkyviin myönteisellä tavalla osana ryhmää. Hän oppii sanoittamaan ajatuksiaan, tunteitaan ja kokemuksiaan. Lattiakuvien pedagogiikka pohjautuu osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja leikin periaatteille ja se edustaa hyvin vasun arvoperustaa.

Koulutuspäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 16 mennessä.

Tutustu ohjelmaan Seurakuntaopiston sivulla

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta

Tiedustelut

Hanna Pulkkinen, hanna.pulkkinen(at)seurakuntaopisto.fi • Tiina Haapsalo, tiina.haapsalo(at)nuorikirkko.fi

Lisätietoja
Kasvua katsomuksesta -koulutukset (koulutuksen sisältö alla) toteutetaan OPH:n hankerahalla vuosien 2018–2019 aikana. Koulutukset ovat osallistujalle maksuttomia sisältäen opetuksen ja kahvi- ja teetarjoilut.
Kasvua katsomuksesta -esite(pdf)